top of page

Bijgewerkt op: 7 jan.Veel vrouwen hebben moeite met het bereiken van een hoogtepunt tijdens de seks. Slechts 65% bereikt meestal of altijd een orgasme. Een aantal dingen kunnen je kans op een orgasme vergroten, zoals orale seks, hand stimulatie en zoenen. Maar deze onverwachtse tips kunnen de kans op je hoogtepunt óók vergroten!


Langer vrijen


Dat vrouwen soms iets meer tijd nodig hebben om op te warmen en om een hoogtepunt te bereiken staat vast. Onder vrouwen die meestal/altijd een hoogtepunt bereiken, vrijt driekwart tussen de 15-60 minuten. 11% vrijt korter en 13% vrijt langer.


Onder vrouwen die zelden/nooit een hoogtepunt bereiken, vrijt iets meer dan de helft tussen de 15-60 minuten. 39% vrijt korter en een magere 6% vrijt langer.


Meer de tijd nemen zou dus zeker kunnen helpen bij jullie zoektocht naar een hoogtepunt. Dit betekent niet een uur lang doelgericht zijn, maar juist extra lang van elkaars lichaam genieten en genot ervaren!


Communiceren


Een complimentje geven als je partner iets prettigs doet in bed, vragen om iets wat je zou willen, benoemen wat je fijn vindt, elkaar spannende berichtjes sturen door de dag heen en met elkaar praten over jullie fantasieën.


Goede communicatie draagt bij aan het bereiken van een hoogtepunt, onder andere omdat het je meer opgewonden maakt. Intieme communicatie is niet alleen effectief, het is ook nog eens heel leuk en spannend! Kijk ook eens naar de training Intieme Communicatie. Deze helpt je enorm op weg.


Ontdekken


Het proberen van verschillende posities tijdens het vrijen en je eigen lichaam ontdekken doormiddel van zelfbevrediging zijn enorm handig om te ontdekken wat jij nou eigenlijk fijn vindt!


De belangrijkste tip die ik je kan geven: blijf ontdekken. Wees nieuwsgierig naar je eigen genot en dat van je partner. Zoek naar nieuwe vormen van plezier, en ga niet direct “op je doel af”. Ga er in op en neem er uiteindelijk iets van mee voor de volgende keer.


Veel plezier met je ontdekkingsreis!


Bron: Frederick DA, John HKS, Garcia JR, Lloyd EA. Differences in Orgasm Frequency Among Gay, Lesbian, Bisexual, and Heterosexual Men and Women in a U.S. National Sample. Arch Sex Behav. 2018 Jan;47(1):273-288. doi: 10.1007/s10508-017-0939-z. Epub 2017 Feb 17. PMID: 28213723.

Comments


Spelen op bed
Intieme
Communicatie
Nu verkrijgbaar
Blijf op de hoogte


Schrijf je nu in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met interessante weetjes, gratis producten en content die niet op de socials te vinden is...

Je email wordt niet gedeeld met anderen.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page