top of page

Bijgewerkt op: 3 jun. 2021
Een creatieve houding kan je seksleven een stuk spannender, interessanter en leuker maken. Meerdere onderzoeken wijzen er daarnaast op dat mensen die verschillende activiteiten proberen in de slaapkamer gemiddeld mee tevreden zijn over hun seksleven!


Dus wat is een creatief seksleven nu eigenlijk en hoe kun je meer creativiteit toelaten in jouw seksleven?Een creatief seksleven


Creativiteit is een houding die mensen in staat stelt nieuwe originele dingen te maken of bedenken. In de slaapkamer betekent dit nieuwe activiteiten, nieuwe speeltjes, een nieuw standje of een geheel nieuwe seksuele rol. Legendarisch comedian John Cleese beschrijft creativiteit als een "willingness to play". Dat idee beschrijft heel mooi de kern van seksuele creativiteit. Seks is aan de ene kant een fysieke activiteit en aan de andere kant een spel tussen twee of meer mensen. Het is een spel waarin je elkaar uitdaagt, verleidt en aftast. Het is een spel waarin je even iemand anders kan zijn, even heel dominant kan zijn of juist heel onderdanig. Creativiteit in deze context begint met de acceptatie dat het allemaal maar een spelletje is met als enige doel plezier.


Een vleugje creativiteit toevoegen


Laten we wat creativiteit toevoegen aan ons seksleven. De eerste stap is om een vrije ruimte te creëren om in te kunnen experimenteren. Plan voor de volgende activiteiten samen of alleen eens een tijd in waarin je niet gestoord wordt.

  • Fantaseren over seksuele activiteiten

  • Lezen over seksuele onderwerpen waar je interesse in hebt

  • Lezen over seksuele onderwerpen waar je nog niks over weet

  • Experimenteren met een nieuw seksspeeltje

  • Een spannende, romantische of rustgevende date plannen

  • Een rollenspel proberen

Stap 2: Een vrije ruimte betekent niet alleen dat je een tijd en een plek inplant, maar ook dat je een open houding hebt. Onthoud dat het allemaal maar een spel is en dat je vrij bent om te proberen en te experimenteren. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en creativiteit helpt deze voorkeuren te vormen. Fouten maken is menselijk en hoort dus ook bij een creatief seksleven. Je beste vriend wanneer je een open houding wilt houden is humor. Hoe meer je samen of alleen kunt lachen, hoe meer ruimte er is om jezelf creatief te ontwikkelen.


De derde stap is om veel te experimenteren. In dit geval gaat kwantiteit misschien wel boven kwaliteit. Veel doen is veel ervaren. Zo leer je wat je leuk vindt en wat niet. Begin door je grenzen te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld door een "Want Will Wont" lijst te maken of online in te vullen. Dit is een lijst waarin je opschrijft wat je absoluut wel wil proberen, wat je absoluut niet wil proberen en een hoop dingen ertussen. Als je jouw grenzen hebt bepaald, zoek je een gezonde spanning op. Je moet het wel durven, maar je mag zeker wat spanning voelen. Ontdek vervolgens vooral samen wat jullie leuk vinden!


Liefs,

Niels de Zeeuw


Commentaires


Spelen op bed
Intieme
Communicatie
Nu verkrijgbaar
Blijf op de hoogte


Schrijf je nu in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met interessante weetjes, gratis producten en content die niet op de socials te vinden is...

Je email wordt niet gedeeld met anderen.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page