top of page

Bijgewerkt op: 3 jun. 2021
Een liefdevol begin van je dag zorgt voor méér liefde gedurende de dag! Dus hoe kunnen we elkaar meer liefde geven in de ochtend?


Hoe je jouw ochtend ervaart, hangt grotendeels af van hoe positief en impactvol de gebeurtenissen zijn die je op dit moment van de dag beleeft. Ik verdeel dit graag in drie categorieën:

1. Taken: komen dagelijks terug en zijn belangrijk, maar hebben weinig impact op de sfeer van de ochtend.

2. Rituelen: maken jouw ervaring van de ochtend leuker. Hebben een grotere impact op jouw beleving van de ochtend.

3. Paaseieren: Komen maar sporadisch voor, maar hebben een enorm effect op hoe jij je ochtend beleeft.


Taken


Iedere ochtend kent een aantal taken die nu eenmaal moeten gebeuren. Je tanden poetsen, de hond uitlaten, de kinderen aangekleed krijgen, naar de wc gaan...


Deze taken hoeven niet vervelend te zijn, maar ze zijn meestal ook niet bepaald leuk. Hoe sneller we er vanaf zijn hoe beter. Als je jouw ochtend nóg leuker wilt maken, kun je kijken naar het vergemakkelijken van taken. Kan het sneller, makkelijker of efficiënter?


Rituelen


Soms richten we ons zo erg op de taken van de ochtend, dat we vergeten aandacht te besteden aan de rituelen. Dit zijn (vaak) kleine dingetjes die we doen om de ochtend leuker te maken voor onszelf en elkaar. Elkaar een kus geven, vragen of de ander lekker geslapen heeft en elkaars brood smeren voor werk zijn rituelen die we in onze relaties en gezinslevens kunnen hebben. Rituelen helpen de ochtenden dragelijk en leuk te maken.


Soms kun je bestaande taken leuker maken door ze te laten uitgroeien tot rituelen. Als je jonge kinderen hebt, kun je denken aan het spelen van spelletjes, zingen van liedjes of het gebruiken van speelgoed als je ze in bad doet, hun tanden poetst of ze aankleedt. Maar ook je eigen volwassen taken kunnen leuker worden door bijvoorbeeld alleen te stofzuigen met je favoriete muziek in je koptelefoon, je tanden te poetsen terwijl je door je favoriete website scrolt of door je wekker vijf minuten eerder te zetten en iedere ochtend even samen te knuffelen voordat je opstaat.


Als je jouw ochtend wilt herinrichten is dit “the place to be”. Rituelen kosten iets meer tijd, maar ze maken je ochtend zo veel plezieriger! Rustig samen aan tafel ontbijten in plaats van snel een boterham in je mond proppen terwijl je je spullen pakt maakt je ochtend leuker en kan zelf je relatie helpen groeien.


Paaseieren


Eens in de zoveel tijd wil je wat extra’s doen voor jezelf of voor je partner. Paaseieren zijn activiteiten die je minder vaak doet, maar die een des te grotere impact kunnen hebben op jullie dag en jullie liefdesleven. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een complimentje op een post-it, het maken van een extra lekker ontbijtje of het plannen van een leuke activiteit in de ochtend.


Sommige paaseieren zijn universeel, zoals het letterlijke zoeken van paaseieren, het cadeautje in de schoen, en brunchen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Meestal zijn paaseieren echter spontane, unieke en persoonlijke cadeautjes of momentjes die je aan jezelf en/of je partner geeft. Door regelmatig je partner te verwennen, bouw je aan een sterkere relatie.


Checklist


Als je wat meer liefde aan je ochtend wil toevoegen, kijk dan eens naar de volgende checklist! Deze helpt je op weg.


  1. Houd taken efficiënt, snel en makkelijk. Dit doe je door een lijstje te maken van de taken die je moet uitvoeren, taken snel af te werken (first things first) en te kijken hoe je taken makkelijker kan maken.

  2. Voeg rituelen toe om je liefde dagelijks te tonen. Kleine rituelen van affectie zijn makkelijk toe te voegen aan je ochtend. Geef elkaar een knuffel voordat je vertrekt naar je werk, schrijf een lief berichtje op een post-it, maak de lunch van je partner alvast klaar, zet jullie favoriete playlist op... Rituelen zijn vaak klein, simpel en toch heel waardevol.

  3. Verwen je partner eens in de zoveel tijd. Je kunt je partner vooral in de weekenden goed verrassen met een spectaculair ontbijtje, een cadeautje of een spannende of rustgevende activiteit. Meer liefde geven resulteert vaak in meer liefde ontvangen, dus je plukt er zelf op de lange termijn ook de vruchten van.

Succes met het toevoegen van een vleugje liefde aan je ochtend!


Liefs,

Niels de Zeeuw

Comments


Spelen op bed
Intieme
Communicatie
Nu verkrijgbaar
Blijf op de hoogte


Schrijf je nu in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met interessante weetjes, gratis producten en content die niet op de socials te vinden is...

Je email wordt niet gedeeld met anderen.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page